Studio Roadtrip Part 1
Studio Roadtrip Part 1

Studio Roadtrip Part 1

Vrijdagochtend 27 oktober, klokslag 6 uur (’s ochtends) stappen Miranda, Christina en ik in de auto. Op weg naar Amsterdam voor een dagje inspiratie en brainen over een nieuwe les voor komend jaar. Ons programma is vrij strak. Er staan bezoeken aan drie sportstudio’s gepland vóór lunchtijd.

“Een goede voorbereiding het halve werk”. Met dit spreekwoord in ons achterhoofd hebben we de nodige voorbereidingen getroffen om onze tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Er werd een parkeerplek geregeld en (met dank aan een anonieme motorrijder) stonden er bij aankomst drie fietsen op ons te wachten.

Rond halfzeven reden we Amsterdam in. De eerste les stond gepland om 8 uur, tijd genoeg voor een kop koffie zou je zeggen. Niets is minder waar. De route naar onze eerste locatie ging niet over rozen, maar meer over klinkers en tramrails. Tot groot leedvermaak van een aantal voorbijgangers, ging één van ons al vrij snel onderuit door een tramrails (ik noem verder geen naam). Gelukkig werd de val grotendeels opgevangen door een enorme rugzak, waardoor we zonder kleerscheuren en beenbreuken onze reis vervolgden. Na wat omzwervingen (en scheldwoorden die wij naar ons hoofd geslingerd kregen van andere weggebruikers) wisten we de straat van studio 1, High 45, te bereiken. Alleen…waren wij de verkeerde kant van de straat in gefietst (en ja, de straat was lang), waardoor we weer wat van onze kostbare koffietijd verloren. De relaxte kop koffie werd een snelle koffie To Go. Overigens geen aanrader als je op de fiets zit en in de tussentijd navigeert, praat, stuurt en af en toe ook nog moet remmen. But who cares..koffie hadden we! Opgelucht dat we de studio hadden gevonden, stapten we een kwartier voor tijd naar binnen. Eenmaal binnen heette een gastvrouw ons welkom, checkte onze namen, vertelde waar wij ons konden omkleden en wenste ons veel plezier! In de tussentijd stroomden de deelnemers uit de vorige les (ja, je leest het goed vóór acht uur was er ook een les) met bezwete en verhitte gezichten naar buiten. Mijn persoonlijke gedachte op dat moment: “Yes! Dat is een goed teken. Ik heb zin om 45 minuten te rammen!”.

Rammen was het! Het interieur van de studio paste perfect bij de les die werd gegeven. Donker, spiegels en subtiel licht. Onder begeleiding van de instructrice en stampende muziek, werden wij 45 minuten uitgedaagd het beste van onszelf te geven. Hardlopen werd afgewisseld met kracht en HIIT-oefeningen. Sprinten, heuveltje op, shoulderpresses, push ups, mountainclimbers alles werd door elkaar gegooid en elke keer wilde ik er weer een schepje bovenop doen. Na de les had ik een glimlach van oor tot oor, voelde ik mij energiek en boordevol inspiratie! En ik was niet de enige…

Benieuwd naar de rest van onze roadtrip? Volgende week staat het vervolg online!

X Lolaatje