Geniet!

Geniet!

Januari. De maand waar ik erg naar uit keek. Na ruim twee jaar leren omgaan met mijn beperkingen en het aanmeten van een andere levenswijze, was mijn plan voor de toekomst concreter geworden. Januari zag ik als het startsein om helemaal opnieuw te beginnen.

De heerlijke decembermaand met vrienden, familie, veel lol, drinken en zelfs heel veel eten (het heeft nog nooit zo lekker gesmaakt allemaal) werd afgesloten met een heerlijke skivakantie in Oostenrijk. Toen ik volgevreten, met dikke opgezette ogen en vingers (oorzaak: de apres ski) aan de terugreis begon stond ik te popelen om te starten met die nieuwe toekomst! Lesgeven bij Studio C, schrijven, voedingsadvies geven en ik had zin om weer gezond te eten en de wijntjes (tot de carnaval) te laten staan. Ik merkte dat ik behoefte had aan datgene wat ik weleens voor de grap Strafkamp noem: Rust, reinheid en regelmaat.

Geniet vandaag! Morgen bestaat nog niet.

Ondanks de vermoeidheid na zo’n wintersport, stroomde er energie door mijn lichaam, opwinding, zin in alles wat komen zou. Ik voelde een en al positiviteit. Net alsof iedereen bezig is met opstarten van het nieuwe jaar en er geen ruimte is voor de negatieve, verdrietige kanten van het leven.

Niets is minder waar. Geschokt staarde ik die zondag naar mijn telefoon. Een berichtje van Christina met daarin het verdrietige nieuws over haar moeder. Vanaf dat moment denk je alleen nog maar aan wat zij moeten doormaken met elkaar als gezin, familie en hoop je dat de artsen een fout hebben gemaakt.

Die eerste week bij Studio C werd een week waarin de emoties voelbaar waren. Er heerste een gevoel van saamhorigheid en iedereen leefde enorm mee met Christina en Elise en hun familie. Het werd een week waarin iedereen even met zijn neus op de feiten werd gedrukt, het besef dat het leven ineens afgelopen kan zijn.

Het deed mij ook beseffen dat januari helemaal niet anders is dan de rest van het jaar. Je kunt elke dag met een schone lei beginnen. Elke dag kun je starten om aan je doelen te werken. Excuses om iets uit te stellen zijn er altijd. Wil je gezonder eten? Of staat die fles champagne nog steeds te wachten op het juiste moment? Misschien droom je wel van een parachutesprong. Start morgen met gezond eten. Bel een vriend of vriendin en trek die fles champagne open. Doe eens gek en boek die parachutesprong! De rode draad tijdens de herdenkingsdienst aan Nelly was Genieten!

Geniet! En stel vooral de dingen niet uit die je graag wilt! #makeeverydaycount

Liefs Lolaatje