Comfortzone

Comfortzone

Ik kan mij een moment herinneren dat ik een presentatie bijwoonde bij mijn toenmalige werkgever. De presentatie ging over klantgerichtheid en zelfontwikkeling. Bij de presentatie hoorde een plaatje wat ik mij nog helder voor de geest kan halen. Er stonden bergen op, een bergpad en een meisje met een rugzak die aan het begin van een reis stond. De boodschap van deze hele presentatie was simpel: kies jij voor gemak, het bekende, veiligheid? Of verlaat je het pad en kies je voor avontuur, zelfontwikkeling en het “out of the box” denken?

Dat pad staat natuurlijk voor het leven en de keuzes die wij maken. We zijn allemaal gewoontedieren en kiezen meestal voor de makkelijkste weg, onze comfortzone. Denk alleen eens aan de keuzes die je maakt qua eten? Het is supermakkelijk (en er is overigens niks mis mee) om de dingen te koken die je kent en waarvan je weet dat het lekker is. Nog een die je vast herkent, op een feestje of verjaardag stap je altijd af op de mensen die je kent.

Maar wat als je het bekende pad verlaat? Wie zegt dat je verdwaald? Wie weet kom je de mooiste bloemen tegen, prachtige vogels en leidt het onbekende pad tot mooie vriendschappen, persoonlijke groei, een nieuwe baan of lukt het je nu wel om jouw doelen te halen.

Drie jaar geleden kreeg ik een beroerte, waardoor mijn leven compleet overhoop werd gegooid. Mijn dagelijkse routines werden weggevaagd. Niet meer elke dag op de fiets stappen naar kantoor, geen interactie met collega’s, weg oneindige energie, alles werd ingeruild voor rust en revalideren. De afgelopen drie jaar waren een zoektocht naar een nieuwe invulling van mijn toekomst. In die periode waren er pieken, dalen, lachen, huilen, boosheid en heimwee (naar mijn comfortzone), maar waar ik echt van kon genieten waren de spanning en de opwinding die ik voelde van elk nieuw pad wat ik insloeg. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat het heerlijk is om (zo nu en dan) van het pad af te dwalen en op onbekend terrein terecht te komen.

Mijn oorspronkelijke titel voor dit blog was “Life begins at the end of your comfort zone”, maar hoe meer dit blog vorderde en hoe meer ik nadacht over het leven (filosoofje in de dop) hoe minder ik achter de titel stond. Heel simpel, het leven begint namelijk als we geboren worden. Waar dit blog over gaat is wat voor moois het leven kan bieden, wanneer je vaste patronen doorbreekt. Mijn leven is er in elk geval rijker van geworden en als persoon ben ik gegroeid.

In maart staat er bij Studio C weer een leuke uitdaging op het programma die alles te maken heeft met het verlaten van je comfortzone. Als trainer wil ik daar natuurlijk ook een bijdrage aan leveren. Benieuwd naar mijn bijdrage? Blijf de komende weken boutiquestudioc volgen op social media en mijn persoonlijke account op instagram: feelllife.

Liefs Lolaatje