Sunset Beach Yoga
Sunset Beach Yoga

Sunset Beach Yoga

Vrijdag 1 september. Ik stap de deur uit en kijk (zoals ik al de hele dag doe) naar de lucht. De zon schijnt en er zijn weinig wolken aan de lucht. Gehaast stap ik op mijn fiets (stel dat ik een minuut mis) en fiets naar Studio C. voor de Sunset Beach Yoga. Zoals de naam al doet vermoeden vindt dit event op het strand plaats. Regen zou een ‘game changer’ zijn.

Al fietsend langs de haven, richting de pier en het strand valt het gevoel van gejaagdheid van mij af. Het water en het uitzicht geven mij een bepaalde rust. Inwendig lach ik en denk: ”Dit is echt een toplocatie voor de Sunset Beach Yoga”.

Bij aankomst staat het grootste deel van de deelnemers klaar. Enthousiast vraag ik aan Christina hoeveel deelnemers er zijn: “24”, antwoord ze met een grote glimlach.

Klokslag 19 uur alle deelnemers zitten op hun matjes. Hun gezichten naar het IJsselmeer gericht, kijkend naar de zon die weerspiegelt in het water en de wind die zorgt voor een fijn briesje. Enigszins jaloers (blessureleed), kijk ik naar dit prachtige plaatje. Na een korte sessie aarden (lees: aanwezig zijn in het hier en nu), werd gestart met de oefeningen of om in yoga termen te spreken, poses.

Enthousiast daagde instructrice Lotte de deelnemers uit om zichzelf in verschillende yogaposes te zetten. De ene pose was pittiger (gesignaleerd: rode wangen en zweetdruppels) dan de andere en de deelnemers deden hun best de, soms ingewikkeld ogende, bewegingen na te doen. Zelfs de mannen (waarvan het grootste deel nog nooit yoga had gedaan) kronkelden hun lichamen in de verschillende standjes en gaven elkaar een high five als een pose lukte.

Na een rustgevend eind ging de zon langzaam onder en werd het tijd om ontspannen na te borrelen met healty thee, pure chocolade en nootjes. Voor de mannen was dat even wennen “Eh? Is er geen bier?”. Los van het gemis aan bier waren de reacties positief. Persoonlijk hoop ik op een vervolg. Na mijn ervaring als “outsider”, wil ik nu ook de ervaring als “insider”.

“Sunset, are proof that no matter what happens, every day can end beautifully”